У Херсоні протестують проти перейменування вулиці на честь Гандзюк: мера облили водою

Читать на русском
Біля будівлі міської ради Херсона в понеділок, 25 лютого, влаштували мітинг проти перейменування вулиці на честь активістки Катерини Гандзюк.

Біля будівлі міської ради Херсона в понеділок, 25 лютого, влаштували мітинг проти перейменування вулиці на честь активістки Катерини Гандзюк.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Громадське.

На акцію протесту зібралися близько 30 осіб. Вони незадоволені тим, що раніше вулицю, яку планують перейменувати на честь Гандзюк, відмовилися перейменовувати на честь загиблого учасника бойових дій Руслана Сторчеуса.

«Херсонці вважають, що вона не гідна того, щоб її ім'ям називали будь-яку вулицю в Україні, а тим більше в Херсоні, в її рідному місті, де багато поганого про неї пам'ятають. А тим більше, вулицю Лютеранську, яку вона не захотіла, аби ми назвали ім'ям загиблого героя Руслана Сторчеуса», - заявили учасники мітингу.

В ході сварку один із протестувальників схопив пляшку з мінералкою, відкрив її та облив мера Володимира Миколаєнка. Після цього чиновник залишив залу.

Як повідомлялося, 22 лютого на сесії Херсонської міськради депутати перейменували вулицю Лютеранську на вулицю Катерини Гандзюк. «За» проголосували 38 депутатів.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою Катерину Гандзюк. Були затримані п'ятеро підозрюваних у замаху, в тому числі, чоловік, зафіксований на відео з камер спостереження як покупець сірчаної кислоти.

4 листопада Гандзюк померла. Після цього слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на закінчений злочин - умисне вбивство, вчинене групою осіб, з корисливих мотивів, з особливою жорстокістю, на замовлення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: