Наглядова рада Суспільного обрала нового голову

Читать на русском
Наглядова рада Суспільного обрала головою заступницю шеф-редактора видання Детектор медіа Світлану Остапу.

Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) обрала головою заступницю шеф-редактора видання «Детектор медіа» Світлану Остапу, делеговану від депутатської фракції партії «Самопоміч».

Як пише «Слово і Діло», таке рішення ухвалили члени наглядової ради на черговому засіданні 25 березня, повідомляється на сайті Суспільного.

Звільнення Аласанії: для кого це небезпечний сигнал та якою була процедура голосуванняНаглядова рада Суспільного телебачення, що прийшло на зміну Національній телекомпанії України, ухвалила рішення про звільнення з посади голови мовника Зураба Аласанії.

На посаду заступника голови Наглядової ради обрали Ігоря Хохича, представника парламентської групи «Відродження».

Секретарем наглядової ради став Вадим Міський, представник громадської організації «Трансперенсі Інтернешнл Україна», програмний директор ГО «Детектор медіа». Раніше його обрали членом наглядової ради на відкритому конкурсі у сфері захисту інтересів дітей та молоді.

Голова наглядової ради Суспільного, заступник голови та секретар обираються зі складу наглядової ради таємним голосуванням членів на 2 роки.

Нагадаємо, 31 січня наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України ухвалила рішення про дострокове звільнення Зураба Аласанії з посади голови правління Суспільного мовлення.

Аласанія розповів, чи покажуть Євробачення-2019 в УкраїніАласанія заявив, що Національна суспільна телерадіокомпанія України визнає себе винною за ситуацію з Євробаченням.

Зураб Аласанія заявив, що йому невідомі причини відсторонення, й додав, що «судова боротьба можлива й навіть обов'язкова – після оприлюднення причин».

Незалежні журналісти різних українських ЗМІ заявили, що вважають проявом цензури розірвання контракту з головою правління Суспільного мовлення Зурабом Аласанією.

6 лютого наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії оприлюднила протокол засідання, на якому звільнила Зураба Аласанію з посади голови правління.

12 лютого під час засідання наглядова рада НСТУ вирішила звільнити Аласанію з 6 травня 2019 року.

Очільник Суспільного телебачення Зураб Аласанія готовий подати до суду на Національну суспільну телерадіокомпанію та наглядову раду, яка вирішила його звільнити.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: