Поліція перейшла на посилений режим перед виборами

Читать на русском
До забезпечення правопорядку залучатиметься більш як 135 400 правоохоронців, з них понад 72 500 - саме поліцейських.

Національна поліція, а також всі центральні органи виконавчої влади, що входять у систему Міністерства внутрішніх справ, переведені на посилений режим за кілька днів до виборів президента України.

Про це повідомляється на сайті Нацполіції у понеділок, 25 березня, пише «Слово і Діло».

У ЦВК розповіли про головні ризики на виборчих дільницяхБернацька зазначила, що прикладом зовнішньої фальсифікації на дільницях є спроба викрасти бюлетень або його зіпсувати.

На міжвідомчій селекторній нараді заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий повідомив, що ще за кілька місяців до президентських виборів підрозділи МВС провели ряд підготовчих заходів. За його словами, для забезпечення правопорядку під час голосування вже відпрацьована організація та координація роботи між усіма службами на місцях.

«Ми забезпечили охорону 199 окружних виборчих дільниць. Залучені близько 400 поліцейських. Почав роботу міжвідомчий оперативний штаб. У його склад увійшли представники всіх підрозділів міністерства, які відстежують, аналізують ситуацію для прийняття відповідних рішень. Від сьогодні весь особовий склад МВС переводять на посилений варіант несення служби», - зазначив Яровий.

Він додав, що до забезпечення правопорядку залучатиметься понад 135 400 правоохоронців, з них більш як 72 500 - саме поліцейських.

Раніше повідомлялося, що поліція взяла під цілодобову охорону виборчкоми. Понад 400 поліцейських будуть у цілодобовому режимі охороняти 199 виборчих комісій в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: