В Астані відбулися чергові затримання учасників протесту – ЗМІ

Читать на русском
У столиці Казахстану Астані поліція затримала декілька десятків осіб, які зібралися біля торгового центру.

У столиці Казахстану Астані поліція затримала декілька десятків осіб, які зібралися біля торгового центру для того, щоб висловити свою незгоду із перейменуванням столиці на Нурсултан - на честь першого президента країни Нурсултана Назарбаєва.

Про це повідомляє «Інтерфакс» із посиланням на слова очевидця, пише «Слово і Діло».

«Вранці люди почали збиратися біля торгового центру «Шапагат», сутичок не було. Вони мирно стояли, спілкувалися... Близько 60 осіб було затримано поліцією», - сказав співрозмовник агентства.

Тим часом вчора, 21 березня, було затримано більше 20 осіб, які збиралися на площі перед мерією Астани, щоб висловити свою незгоду із рішенням влади. Суперечка із одним з учасників мітингу призвела до бійок, після чого поліція затримала майже всіх протестуючих.

Раніше повідомлялося, що парламент Казахстану ухвалив перейменування столиці республіки Астани в Нурсултан. Про це було заявлено буквально через декілька годин після того, як цю пропозицію висловив новий президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв.

Нагадаємо, президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв 19 березня заявив про складання повноважень глави держави. При цьому він залишився головою Ради безпеки, головою партії «Нур Отан» та членом Конституційної ради. Повноваження президента до квітня 2020 року з самого початку були покладені на колишнього спікера сенату парламенту Касима-Жомарта Токаєва.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: