Уряд Казахстану пішов у відставку

Читать на русском
Уряд Казахстану пішов у відставку після критики президента країни Нурсултана Назарбаєва і масових протестів через падіння рівня життя, які тривають вже два тижні.

Уряд Казахстану пішов у відставку після критики президента країни Нурсултана Назарбаєва і масових протестів через падіння рівня життя, які тривають вже два тижні.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у заяві Назарбаєва, опублікованому на його сайті.

Виконувати обов'язки прем'єр-міністра Казахстану тимчасово буде Аскар Мамін Узакпаєвич.

За словами Назарбаєва, новий уряд країни має виробити дієві кроки по підвищенню рівня життя.

«Я, як президент і гарант конституції, враховуючи інтереси нашого народу, приймаю таке рішення. Вважаю, що уряд повинен піти у відставку. Новий уряд повинен виробити дієві кроки по підвищенню рівня життя, стимулювання економіки, реалізації стратегічних завдань», - йдеться в заяві Назарбаєва.

Він вважає, що уряду спільно з Національним банком не вдалося повною мірою створити реальні стимули та інструменти для якісного зростання економіки.

Назарбаєв зробив заяву про відставку уряду після двох тижнів акцій протесту через падіння рівня життя. Протести почалися після трагедії, яка сталася в Астані 4 лютого - тоді в приватному будинку вночі живцем згоріли п'ятеро маленьких дітей. Їхні батьки були на роботі.

Як відомо, Казахстан є унітарною державою з президентською формою правління. Уряд призначається президентом і у всій своїй діяльності відповідальний перед ним.

Раніше у Франції протестувальники закликали Макрона піти у відставку.

Також повідомлялося, що британський міністр вирішили піти у відставку через Brexit.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: