УПЦ МП подала до суду на Міністерство культури

Читать на русском
Київська Метрополія Української Православної Церкви подала в суд на Міністерство культури з вимогою скасувати наказ про перейменування релігійних організацій.

Київська Метрополія Української Православної Церкви подала в суд на Міністерство культури з вимогою скасувати наказ про перейменування релігійних організацій.

Про це повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду Києва в п'ятницю, 22 березня.

Помісна церква: як Україна зруйнувала російські міфиПрезидент Петро Порошенко застеріг представників радикальних організацій від захоплень храмів УПЦ МП.

«До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від Київської Метрополії Української Православної Церкви, Міністерства культури України щодо скасування наказу про затвердження релігієзнавчої експертизи по встановленню переліку релігійних організацій», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що позивач просить визнати протиправними дії міністерства щодо розміщення на його офіційному сайті і в газеті «Урядовий кур'єр» переліку релігійних організацій, які підпадають під норми ЗУ «Про свободу совісті та релігійні організації» та яким необхідно внести зміни до свого статуту і подати їх на реєстрацію в установленому порядку.

Зараз вирішується питання про відкриття адміністративного провадження у справі.

Як раніше повідомлялося, Кабмін зобов'язав УПЦ МП вказати на зв'язок із Росією.

Також нагадаємо, спікер парламенту Андрій Парубій прокоментував спроби оскаржити закон про перейменування релігійних організацій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: