СБУ ініціювала зустріч з предстоятелем УПЦ МП

Читать на русском
В СБУ ініціювали зустріч з предстоятелем Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) Онуфрієм.

В СБУ ініціювали зустріч з предстоятелем Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) Онуфрієм.

Як пише «Слово і Діло», про це на брифінгу щодо викриття спроб спецслужб РФ дестабілізувати ситуацію в країні на релігійному підґрунті заявив голова СБ України Василь Грицак, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Як зазначається, зустріч ініціювали, щоб поінформувати предстоятеля УПЦ МП про відомості, пов'язані з екстремістськими акціями.

«Вчора ми ініціювали зустріч з Онуфрієм, щоб донести до нього відомості, пов'язані з екстремістськими акціями» , - сказав Грицак.

Він закликав не роздмухувати релігійну ворожнечу.

«Хочу зазначити, що не варто роздмухувати релігійну ворожнечу. В матеріалах, якими ми сьогодні володіємо, йдеться про те, що спецслужби РФ хочуть залякувати священнослужителів УПЦ МП шляхом повідомлень та дзвінків із погрозами. Це робиться навмисно, щоб реакція священнослужителів була більш правдоподібною», - додав глава СБУ.

Нагадаємо, у СБУ заявили, що виконавцям за підпал храмів у Запоріжжі обіцяли 2 тис. доларів. Загалом у «ДНР» планували напади ще на 20 церков в Україні.

Як повідомлялося, предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній заявив, що предстоятель Української православної церкви (УПЦ) Московського патріархату Онуфрій після Об'єднавчого собору з канонічної точки зору став митрополитом Російської православної церкви.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: