Кабмін зобов'язав УПЦ МП вказати на зв'язок із Росією

Читать на русском
Офіційне урядове видання оприлюднило список релігійних організацій, які зобов'язані внести зміни до статуту, вказавши зв'язок із релігійними центрами країни-агресора.

Офіційне урядове видання оприлюднило список релігійних організацій, які зобов'язані внести зміни до статуту, вказавши зв'язок із релігійними центрами країни-агресора.

Відповідний перелік, складений Міністерством культури, був опублікований в офіційному виданні «Урядовий кур'єр», пише «Слово і Діло».

Підпал Лаври та перехід приходів до ПЦУ: до чого має бути готовою УкраїнаПравоохоронці затримали підозрюваного, який здійснив підпал у будинку на території Києво-Печерської лаври в понеділок, 14 січня. Про інцидент поговорили з експертами.

Під дію частин сьомої та восьмої статті 12 закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» підпадають релігійні організації (релігійні громади, управління і центри, монастирі, релігійні братства, місіонерські товариства (місії), духовні навчальні заклади), які діють на території України і входять до складу (є частиною) таких релігійних об'єднань: Російська (Російська) істинно-православна церква (РІПЦ), Російська (Російська) старообрядницька церква..., інша назва - Стародавньоправославна Поморська церкова (СПЦ), Українська православна церква (в єдності з Російською православною церквою (УПЦ), Російська (Російська) Давньоправославна церква..., Російська (Російська) православна старообрядницька церква (РПСЦ).

«Ці організації зобов'язані в термін не пізніше трьох місяців внести до свого статуту передбачені частиною сьомою статті 12 закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» зміни і подати їх на реєстрацію в установленому порядку», - вказує Мінкульт.

Раніше Онуфрій закликав віруючих не залишати УПЦ МП.

Також нагадаємо, в УПЦ МП відреагували на новий «церковний» закон.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: