Перейменування УПЦ МП: Парубій прокоментував спроби оскаржити закон

Читать на русском
Спікер ВР Андрій Парубій назвав «провокаторами» тих, хто спробує оскаржити в суді закон про перейменування УПЦ МП.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій впевнений, що на перейменування УПЦ МП не вплинуть спроби оскаржити закон у суді.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу «Прямий», передає Слово і Діло.

«Звичайно, провокатори можуть подавати скарги, можуть намагатися через суд його оскаржити, але закон прийнятий. Судові тяжби можуть бути довгі. Але це ні в якій мірі не впливає на рішення і на силу закону. І всі дії щодо перейменування будуть відбуватися згідно тих термінів, які вказані в законі», - сказав він.

Парубій підкреслив, що закон вже набув чинності, і «це буде ще одним вагомим фактором» для українців, перед якими постане питання, в якій церкві вони хочуть бути - українській чи московській.

Рада перейменувала УПЦ МП: як голосували нардепиУПЦ Московського патріархату перейменували на Російську православну церкву. Рішення підтримали 240 народних депутатів.

«Я впевнений, що вибір буде однозначний: що всі українці, всі громадяни України будуть хвиля за хвилею переходити в українську помісну автокефальну церкву», - зазначив Парубій.

Нагадаємо, 27 грудня закон про перейменування УПЦ МП вступив в силу.

Раніше, в УПЦ МП заявили, що законопроект №5309 про перейменування церкви порушує право на свободу віросповідання і дискримінує за релігійною ознакою мільйони віруючих громадян України і закликали президента Петра Порошенка ветувати його.

Українська православна церква Московського патріархату буде ініціювати звернення до Конституційного суду щодо закону, який зобов'язує її вказати в назві приналежність до Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: