Українці лідирують за кількістю відмов у в'їзді до ЄС

Читать на русском
За рік кількість відмов зросла на 55%. Головні причини - відсутність документів, що підтверджують мету візиту та умови перебування, і недостатньо коштів для існування.

Україна другий рік поспіль займає перше місце за кількістю відмов у в'їзді в країни Євросоюзу.

Про це свідчать дані Європейського агентства кордонів і берегової охорони (Frontex), пише «Слово і Діло».

МЗС: Україна домовляється про безвіз із 22 країнамиУкраїна веде переговори про спрощення візового режиму або введенні безвіза з 22 країнами, а вже 86 країн українці можуть їздити без віз.

Минулого року кількість подібних випадків зросла на 55% - українці отримали 57 тисяч 593 відмови, що на 20 тисяч більше, ніж роком раніше.

Відзначається, що більшість відмов - приблизно, 53 тисячі - видали на наземному польському кордоні. Громадяни ж, які летіли в Євросоюз літаком або пливли на кораблі, не пустили 4 тисячі 500 осіб.

Всього ж минулого року через українсько-польський кордон до Польщі в'їжджали 9,5 млн чоловік. За даними Frontex, відмову у в'їзді отримала, приблизно, кожна з двох сотень людей (що становить близько 0,5%).

В аеропортах українців «повертали» набагато рідше - менш як одна відмова на тисячу мандрівників (або 0,1%).

За даними Frontex, головні причини недопуску громадян України в ЄС - відсутність документів, що підтверджують мету візиту та умови перебування (22 тисячі 700 відмов) і відсутність достатніх коштів для існування (15 тисяч 600 відмов).

За даними Держприкордонслужби, в 2018 році українці на 4% стали частіше їздити за кордон.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: