Стало відомо, скільки українців користуються безвізовим режимом

Читать на русском
Безвізовими поїздками до країн Євросоюзу користуються від 9 до 12 тисяч українців на добу. В червні зафіксована 221 тисяча поїздок за безвізом, що в 2,3 раза більше, ніж за перший місяць безвізу.

Безвізовими поїздками до країн Євросоюзу користуються від 9 до 12 тисяч українців на добу. У червні зафіксована 221 тисяча поїздок за безвізом, що в 2,3 раза більше, ніж за перший місяць безвізу.

Як інформує «Слово і Діло», про це в понеділок, 9 липня, повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби.

Так, із початку дії безвізу на кінець червня загалом зафіксували понад 21 мільйон перетинів кордону в ЄС громадянами України, що на 12% більше, ніж за попередній аналогічний період.

Водночас у ДПСУ відзначають, що починаючи з червня 2018 року спостерігається зростання кількості українців, які вважають за краще безвізові поїздки й прямують до країн ЄС виключно з біометричними паспортами без відміток.

Лише в червні зафіксована 221 тисяча поїздок за безвізом, що в 2,3 раза більше, ніж за перші 30 діб безвізу, коли статистика була майже 96 тисяч осіб.

За даними Держприкордонслужби, загалом за рік із 20 мільйонів поїздок українців до ЄС 555 тисяч із них здійснені за безвізом. При цьому 40 тисячам українцям відмовили у в'їзді до Шенгенської зонт.

Нагадаємо, українські громадяни зараз мають можливість подорожувати без віз або отримуючи візи на кордоні майже до 130 країн світу.

Також повідомлялося, що Україна домовилася про безвіз з урядом Антигуа і Барбуди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: