«Справа Онищенка»: обвинувачення судді Денисюк скерували до іншого суду

Читать на русском
Апеляційний суд Харкова вирішив змінити підсудність у справі суддю Госпсуду, яка ухвалила рішення у справі газових схем.
Тетяна Денисюк

Обвинувачену в ухваленні завідомо неправосудного рішення суддю Господарського суду Харківської області Тетяну Денисюк судитимуть у Московському районному суді міста Харкова.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Харківського апеляційного суду за клопотанням захисника судді, повідомляє «Слово і Діло».

Вказане клопотання адвокат Денисюк мотивував тим, що обвинувальний акт щодо його клієнта надійшов до Дзержинського райсуду Харкова ще 22 серпня 2018 року, але підготовче судове засідання до цього часу не проведено через значне навантаження головуючого судді. За його словами, через це порушуються розумні строки розгляду справи передбачені ст. 28 КПК України та право обвинуваченого на розгляд обвинувачення проти нього в суді в найкоротший строк, передбачене ст. 283 КПК України.

Своєю чергою у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі зазначили, що підсудність за Дзержинським судом Харкові була визначена двома рішеннями Верховного суду, в якому прокурори просили направити обвинувачення Денисюк до іншого суду. Більше того, як додали в прокуратурі, 18 лютого 2019 року Харківський апеляційний суд вже відмовляв захисту в задоволенні аналогічного клопотання. Тому у САП вважають, що зміна підсудності в подальшому зможе призвести до порушення правил підсудності та скасування остаточного судового рішення у справі.

Під час засідання захист також доповнив своє клопотання тим, що Денисюк з 29 грудня 2003 року по 26 жовтня 2010 року працювала помічником судді Дзержинського райсуду Харкова.

Вивчивши клопотання, судді задовольнили клопотання і передали справу до Московського суду Харкова. Як вони вказали, Верховний суд не визначав підслідність у справі за Дзержинським райсудом Харкова.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування щодо судді Денисюк. Пізніше САП скерувала її справу до суду. Раніше САП просила передати справу Денисюк до Полтавської області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: