Справа Онищенка: суд призначив до розгляду обвинувачення судді Госпсуду

Читать на русском
Райсуд Харкова лише в листопаді розпочне розгляд обвинувального акта щодо судді Тетяни Денисюк.
Тетяна Денисюкфото: Судовий репортер

Суд призначив до розгляду на 12 листопада обвинувачення судді Господарського суду Харківської області Тетяни Денисюк в зловживанні службовим становищем і постанові завідомо неправосудного рішення.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Дзержинського районного суду міста Харкова, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, обвинувальний акт щодо Денисюк був направлений детективами НАБУ і прокурорами САП до Дзержинського райсуду Харкова за підсудністю. Автоматичний розподіл визначив для розгляду обвинувачення Денисюк наступну колегію суддів: Катерина Омельченко (головуючий суддя), Катерина Аркатова та Ірина Грищенко. 3 вересня судді ухвалили рішення призначити до розгляду звинувачення Денисюк у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 і ч. 1 ст. 375 Кримінального кодексу України.

Водночас, прокурор САП Роман Симків подав клопотання до Касаційного кримінальний суд Верховного суду про направлення звинувачення Денисюк з Дзержинського райсуду Харкова до Шевченківського райсуду Києва. В обгрунтування цього клопотання прокурор зазначав, що частина свідків звинувачення проживає в Києві як і місце знаходження САП.

Крім цього, Денисюк є суддею Господарського суду Харківської області юрисдикція якого поширюється на всю територію області, в тому числі на Дзержинський суд Харкова. Симків також додав, що батько обвинуваченої з 1991 року по 2011 рік обіймав посади начальника Дзержинського райвідділу Харківського міського управління управління МВС України в Харківській області, начальника УБОЗ управління МВС України в Харківській області, начальника управління МВС в Харківській області, начальника Державної податкової адміністрації України в Харківської області, що сприяло формуванню його стійких зв'язків з представниками органів державної влади, в тому числі судової.

Вислухавши доводи прокурора САП, колегія суддів відмовила у задоволенні клопотання. На їхню думку, хоч частина свідків, адвокати Денисюк і потерпілий – ПАТ «Укргазвидобування» знаходяться в Києві, сама обвинувачена і вісім свідків проживають в Харкова та області.

Як відомо, у грудні 2016 року суддя Денисюк зобов'язала «Укргазвидобування» передати компанії «Карпатнадраінвест» газ і газовий конденсат, арештовані у справі народного депутата-втікача Олександра Онищенка. Суддя розцінила вимогу як немайнову і фірма, яку пов'язують із Онищенком, 205 тисяч гривень судового збору не сплатила. Пізніше це рішення переглянув апеляційний суд і залишив позов без розгляду, саме через несплату судового збору.

Нагадаємо, САП скерувала до суду обвинувачення судді Денисюк.

Раніше НАБУ завершило розслідування щодо судді Госпсуду Харківської області.

Додама, що спочатку слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін не визнав суддю Денисюк підозрюваною. У зв'язку з цим, НАБУ поскаржилося на нього до Вищої ради правосуддя.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: