Справа Онищенка: НАБУ та САП хотіли застави для судді з Харкова

Читать на русском
Працівники антикорупційних правоохоронних органів просили визначити судді Госпсуду Харківської області заставу.
Тетяна Денисюкфото: Судовий репортер

Детектив НАБУ та прокурор САП просили суд застосувати запобіжний захід у вигляді застави для судді Господарського суду Харківської області Тетяни Денисюк, яку звинувачують у зловживанні службовим становищем і винесенні завідомо неправосудного рішення.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що 27 серпня Солом'янський суд розглянув клопотання детектива НАБУ, узгодженого прокурором САП, про застосування запобіжного заходу до Денисюк у вигляді застави розміром 1,1 мільйона гривень з покладанням процесуальних обов'язків. Клопотання було подане ще 12 червня, проте суд призначив його до розгляду на 27 серпня.

Станом на дату розгляду досудове розслідування вже було завершене, а обвинувальний акт скерований до суду для розгляду по суті. На підставі цього суд відмовив у задоволенні клопотання.

Крім того, 10 серпня суд також розглядав клопотання детектива НАБУ про грошове стягнення з Денисюк, оскільки та нібито без поважної причини не з'являлася до НАБУ для ознайомлення з матеріалами справи. Вивчивши матеріали, суд відмовив. На його думку, Денисюк із поважних причин не була в НАБУ, а саме через проживання в Харкові. Також суддя зазначив, що якщо підозрювана затягувала процедуру ознайомлення зі справою, то детектив міг подати клопотання про обмеження термінів.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування щодо судді Денисюк. Також САП скерувала до суду справу судді Госпсуду Харківської області. Пізніше суд призначив до розгляду обвинувачення Денисюк.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: