НАБУ поскаржилося на слідчого суддю Солом'янського суду

Читать на русском

Антикорупційне бюро вважає, що слідчий суддя Вадим Сенін порушував норми процесуального права.
Вадим Сенін

Національне антикорупційне бюро поскаржилося до Вищої ради правосуддя на слідчого суддю Солом'янського районного суду міста Києва Вадима Сеніна за неналежну поведінку.

Про це йдеться у відповіді відомства на запит журналіста «Слова і Діла».

У листі вказується, що детективи НАБУ подали відповідну скаргу за неналежну поведінку Сеніна під час розгляду клопотань про обрання запобіжного заходу та про здійснення заочного розслідування.

«Неналежна поведінка вказаного в запиті судді, на думку детективів, полягала в умисному істотному порушенні норм процесуального права під час здійснення правосуддя, безпідставному затягуванні та невжитті суддею заходів щодо розгляду справи протягом строку, встановленого законом, а також порушенні засад рівності всіх учасників судового процесу перед законом і судом, змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і в доведенні перед судом їх переконливості», – йдеться у відповіді за підписом в. о. керівника Управління зовнішніх комунікацій НАБУ Світлани Оліфіри.

У НАБУ додали, що скарга наразі перебуває на розгляді ВРП.

Нагадаємо, слідчий суддя Сенін повернув ЦПК скаргу на постанову прокурора САП про закриття підозр синові міністра внутрішніх справ Олександру Авакову та колишньому заступнику міністра Сергію Чеботарю. На його думку, ця скарга не підсудна Солом'янському суду, оскільки оскаржуються дії САП, яка має територіальну юрисдикцію в Печерському районі. Однак, згідно із законодавством, скарга подається за територіальною юрисдикцією органу досудового розслідування, тобто в цьому випадку НАБУ в Солом'янському районі. До того ж САП не є органом досудового розслідування.

Раніше Сенін відмовив у обранні запобіжного заходу судді Господарського суду Харківської області Тетяні Денисюк, яку НАБУ та САП підозрюють у зловживанні службовим становищем під час ухвалення рішення про передачу газу фірмі народного депутата-втікача Олександра Онищенка. Його детективи підозрюють в організації «газових схем» за контрактами про спільну діяльність із ПАТ «Укргазвидобування»

Перед розглядом цього клопотання прокурори САП намагалися відвести суддю Сеніна, оскільки, на їхню думку, той неодноразово порушував процесуальні норми КПК України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: