САП хотіла передати справу Денисюк до Полтавської області

Читать на русском
Антикорупційним прокурорам відмовили в передачі провадження судді, пов'язаної з газовою справою, до іншої області.

Суд відмовив Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі в передачі обвинувачення судді Господарського суду Харківської області Тетяни Денисюк у зловживанні службовим становищем і винесенні завідомо неправосудного рішення з Харкова до Полтавської області.

Таке рішення ухвалила Перша судова палата Касаційного кримінального суду за результатами розгляду клопотання прокурора САП Андрія Перова, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор Перов просив суд передати на розгляд по суті справу судді Денисюк із Дзержинського районного суду Харкова до Чутівського райсуду Полтавської області. На його думку, справу необхідно передати до іншої області з тієї причини, що суддя обіймає посаду в Госпсуді Харківської області, юрисдикція якого за рішенням господарських спорів поширюється на територію регіону. Посилаючи на ст. 32 КПК України, а також на загальні принципи кримінального провадження, прокурор вважає, що обвинувальний акт щодо Денисюк має розглядатися в суді, найбільш територіально наближеному до Харківської області.

Вислухавши адвокатів обвинувачуваної та вивчивши матеріали клопотання, колегія відмовила в задоволенні клопотання. Судді зазначили, що Денисюк обіймає посаду в господарському суді, до повноважень якого не належить розгляд кримінальних проваджень. Тому правові підстави, визначені ч. 2 ст. 32 КПК, для передачі справи до Полтавської області відсутні.

Нагадаємо, Дзержинський суд Харкова призначив до розгляду обвинувачення судді Госпсуду Денисюк. Раніше її справа була скероваа до суду. Як відомо, НАБУ завершило розслідування щодо судді Денисюк.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: