Назвали відсоток довіри українців до керівництва держави – опитування

Читать на русском
Довіра до керівництва держави є лише в 9 відсотків опитаних громадян України, підкреслюють соціологи Gallup. Таким чином, за цим показником країна другий рік поспіль виявилася світовим лідером.
Ілюстративне фото.Фото УНІАН.

Українці найменше в світі довіряють владі.

Як пише «Слово і Діло», таке дослідження презентував аналітично-консультативний відділ американського Інституту Геллапа, інформує «Ліга».

Рейтинг довіри світових лідерів: скільки виборців від них відвернулосяРейтинг довіри до Петра Порошенка за чотири роки після виборів впав майже на 47%. У Трампа, Макрона, Мей, Меркель і Грібаускайте теж є проблеми, але не такого масштабу.

Довіра до керівництва держави є тільки у 9% опитаних громадян України, підкреслюють соціологи Gallup. Таким чином, за цим показником країна другий рік поспіль виявилася світовим лідером.

За даними Gallup, за президентства Віктора Януковича довіра до влади в Україні також була низькою і не перевищувала в пікові роки 24%.

«На початку президентства Петра Порошенка були ознаки того, що новий президент починає відновлювати хитку довіру українців до влади: 24% громадян тоді були впевнені в уряді, і 48% схвалювали роботу Порошенка. Однак, ці надії швидко зів'яли, так як багато українців побачили, що влада не в змозі виконати вимоги, які були озвучені на Майдані. З 2015 року довіра не перевищувало 14%», - відзначають фахівці компанії.

За даними соцопитування, найвищий в світі рівень недовіри до влади поширюється в Україні і на органи, відповідальні за організацію та проведення виборів.

Тільки 12% опитаних сказали, що вони впевнені в чесності виборів. «Це значний спад в порівнянні з даними 2014 року, коли виборчій системою в Україні довіряли 26%», - відзначили в Gallup.

Опитування Gallup проводяться з 2008 року методом телефонного інтерв'ю серед 1000 громадян України віком від 15 років і старше у всіх регіонах країни, крім тимчасово окупованих територій. Похибка – 2,0-5,8%.

Нагадаємо, чергові президентські вибори в Україні заплановані на 31 березня 2019 року.

У нашій рубриці «Вибори» можна знайти кожного кандидата, подивитися його декларацію на інфографіці, біографію та програму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: