Судові позови та діти: піар-теми тижня кандидатів у президенти

Читать на русском
Олег Ляшко обіцяє дітям триразове харчування, а Гриценко й Тимошенко піаряться на судових позовах.
Слово і Діло

До президентських виборів в Україні залишилося три тижні, а в списку кандидатів стане на декілька прізвищ менше. Дмитро Добродомов, Андрій Садовий та Дмитро Гнап вирішили знятися на користь Анатолія Гриценка, щоб він став єдиним претендентом від демократичних сил. Не ображається й чинний президент Петро Порошенко – на його користь із передвиборчих перегонів вибуває Сергій Кривонос.

Кривонос своє рішення аргументував тим, що в умовах війни й ситуації, в якій перебуває Україна, змінювати головнокомандувача Збройних сил недоцільно. «Я не маю морального права дозволити собі бути дешевим популістом і забивати людям голову порожніми обіцянками, як це роблять деякі інші кандидати», – підкреслив він. Зрозуміло, що від цього кроку зростання рейтингу Порошенка чекати не слід. Крім того, Євген Мураєв знімає свою кандидатуру на користь Олександра Вілкула.

Анатолій Гриценко вирішив подати до суду на Петра Порошенка за порушення при проведенні передвиборчої агітації. Він вважає, що фотозвіт про робочу поїздку глави держави до Одеської області є агітацією, й просить, щоб суд зобов'язав Порошенка її оплатити з виборчого фонду. Аналогічні позови Гриценко подав щодо візитів президента до Донецької області. Також Гриценко заявив про готовність брати участь у дебатах у прямому ефірі будь-якого телеканалу з кандидатами в президенти з першої п'ятірки.

Позов Гриценка проти президента прокоментував ще один кандидат – Аркадій Корнацький. Він вважає, що подача таких свідомо програшних позовів – це піар і обман виборців. «Такі позивачі заздалегідь знають, що програють, але діють за принципом «не наздожену, зате зігріюсь». Це «зігріюсь» і є тим «виграшем», який отримує кандидат шляхом обману виборців», – зазначив він. За його словами, найактивніше цей прийом використовують Юлія Тимошенко та Анатолій Гриценко.

Фаворити передвиборчих перегонів: як змінювалися ставки на Порошенка, Тимошенко та ЗеленськогоСтавки на того, хто переможе в президентських перегонах, в Україні роблять уже давно. Ми подивились, як змінювалися коефіцієнти Зеленського, Порошенка та Тимошенко протягом місяця.

Хорошу «рекламу» цього тижня отримав Юрій Тимошенко. Правоохоронці в середу, 6 березня, затримали двох осіб, які намагалися дати Тимошенку хабар за відмову балотуватися. Йдеться про 5 мільйонів гривень. Сам Тимошенко розповів, що спочатку його намагалися залякати, а потім підкупити. «Я йшов виключно заради того, щоб перемагати, я буду йти до кінця, мене не знімуть навіть за великі гроші, й ви це зрозуміли. І я, як мінімум, хочу вийти до другого туру, хочу вийти з Петром Олексійовичем і перемогти його в другому турі», – заявив народний депутат про свої амбіції.

Володимир Петров закликав усіх політтехнологів, піарників та менеджерів штабів кандидатів відмовитися від поточних контрактів і саботувати роботу. «Ви краще за інших знаєте моральні якості вашого наймача й усвідомлюєте, що відбуватиметься з країною надалі, в разі обрання вашого кандидата», – зазначив він і заявив, що варто всім разом знайти рішення, щоб привести виборчу кампанію до «єдиного правильного підсумку» – президента України Володимира Володимировича Петрова.

Геннадій Балашов відверто визнав, що не виграє ці президентські вибори, але хоча б «несе ідею» українцям. Він також розкритикував Андрія Садового й назвав його «містечковим політиком». Крім того, Балашов заявив, що не збирається знімати свою кандидатуру на користь Анатолія Гриценка.

Лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко повідомила про свою перемогу: Окружний адміністративний суд Києва задовольнив її позов проти уряду щодо підвищення ціни на газ для населення в травні 2016 року. «І тепер усі ціни на газ, які після цього підвищувалися, також є незаконними. Якщо суд це вирішив, значить, у нас відкрита «зелена вулиця» для зниження ціни на газ удвічі, а за нею й тарифів на тепло та гарячу воду. Вже за місяць влада буде змінена, буде обраний новий президент, і справедливість в будь-яких сферах життя буде відновлена», – заявила Тимошенко.

Головний «радикал» Олег Ляшко розповідав про свої поїздки до областей і про те, як українці скаржаться на складне життя. Ляшко пообіцяв, що в разі перемоги на виборах зробить, щоб «діти їли тричі на день – борщ із м'ясом, кашу з котлетою, склянку молочка й ложку меду», відновить безкоштовне харчування для дітей у школах, збільшить допомогу на дитину. «Я стану «волохатою рукою» для малозабезпечених, їхнім блатом по життю», – заявив Ляшко.

Суму виплат на дитину пообіцяв збільшити також Юрій Дерев'янко. На думку його команди, виплати на декретний період (на перші три роки) мають становити 10 тисяч доларів у гривневому еквіваленті.

А Роман Безсмертний розповів про свою мрію – сісти й від початку до кінця послухати «Пори року» Антоніо Вівальді. За його словами, жодного разу ще цього зробити не вдалося.

Відзначимо, що протягом тижня ми збирали заяви не лише вищезазначених кандидатів у президенти. Наша увага спрямована на всіх політиків, які претендують на роль глави держави. Однак заяви інших цього тижня не були настільки цікавими, щоб включити їх до огляду.

Читайте в нашому матеріалі, на чому піарилися можливі кандидати в президенти минулого тижня.

Олександра Худякова, спеціально для «Слова і Діла»

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: