До наступного парламенту потраплять дев'ять партій – опитування

Читать на русском
Якби парламентські вибори в Україні проводилися в середині березня 2019 року, то найбільші шанси подолати п'ятивідсотковий бар'єр мали б до дев'яти партій.

Якби парламентські вибори в Україні проводилися в середині березня 2019 року, то найбільші шанси подолати п'ятивідсотковий бар'єр мали б до дев'яти партій.

Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи «Рейтинг», повідомляє «Слово і Діло».

16 днів до президентських виборів: що впливає на перемогуЗгідно з останньою соціологією, лідером залишається Володимир Зеленський. Друге й третє місце за Тимошенко та Порошенком. Про те, що впливає на перемогу, поговорили з експертами.

Найвищий рейтинг мають партії «Слуга народу» (за неї готові проголосувати 22,4% тих, хто піде на вибори і визначився з партією), «Батьківщина» (19,1%), «Блок Петра Порошенка «Солідарність» (15,8%), «Опозиційна платформа - «За життя» (10,2%), «Громадянська позиція» (7,9%), Радикальна партія (6,1%).

Також мають шанси потрапити до парламенту «Свобода» (3,6%), «Опозиційний блок» (3,2%) і «Самопоміч» - 3,2%.

Опитування фонду Соціологічної групи «Рейтинг» проводилося 9-15 березня серед 2500 респондентів. Помилка вибірки - 2,0%.

Нагадаємо, якби президентські вибори в Україні відбувалися в середині березня, найбільші шанси вийти в другий тур мали б Володимир Зеленський, Юлія Тимошенко та Петро Порошенко.

Зазначимо, чергові парламентські вибори в Україні повинні пройти в жовтні 2019 року.

Позачергові парламентські вибори пройшли в Україні 26 жовтня 2014 року. За партійними списками на них переміг «Народний фронт», отримавши 22,14% голосів виборців. За «Блок Петра Порошенко» проголосували 21,81%, «Самопоміч» отримала 10,97%, «Опозиційний блок» - 9,43%, Радикальна партія Олега Ляшка - 7,44%, «Батьківщина» - 5,68%. Інші партії не подолали п'ятивідсотковий бар'єр.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: