Показуха підриває довіру до системи боротьби з корупцією – Гройсман

Читать на русском
Вибіркове правосуддя та «показуха» в системі боротьби з корупцією підриває довіру до антикорупційної інфраструктури.

Вибіркове правосуддя та «показуха» в системі боротьби з корупцією підриває довіру до антикорупційної інфраструктури.

Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі телеканалу ВІТА в неділю, 19 листопада, пише «Слово і Діло».

Гройсман відзвітував про зростання зарплати лікарівПрем'єр-міністр Володимир Гройсман під час робочої поїздки до Вінницької області заявив, що медики задоволені результатами реформи в державі.

«Вибіркове правосуддя і показуха в системі боротьби з корупцією підривають не тільки ідеологію цієї боротьби, а й довіру до антикорупційної інфраструктури в цілому», - сказав Грйосман.

Він зазначив, що уряд зробив чимало, щоб істотно звузити саму природу корупції - шляхом введення прозорої системи повернення ПДВ, введення механізмів децентралізації, широкого використання системи ProZORRO.

«Ми вбиваємо схеми на митниці, проводимо реформу державної служби. Зараз важливо, щоб запрацював Антикорупційний суд, були реальні вироки. Але я проти вибіркового правосуддя. Я проти того, коли не карають за злочин, а визначають жертву, потім придумують злочин. Ця показуха підриває довіру до всієї системи. Важливо, щоб антикорупційна інфраструктура почала працювати та повертати довіру громадян», - підсумував Гройсман.

Раніше прем'єр-міністр запевнив, що Україна повністю забезпечена вакцинами.

Також нагадаємо, Гройсман назвав терміни отримання наступного траншу від МВФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: