Меркель приїде на форум із Путіним

Читать на русском
Меркель вперше після анексії Криму може взяти участь у форумі Петербурзький діалог, який пройде за участю президента Росії Володимира Путіна.

Німецький канцлер Ангела Меркель вперше після анексії Криму може взяти участь у форумі «Петербурзький діалог», який пройде за участю президента Росії Володимира Путіна.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє боннська газета General-Anzeiger з посиланням на свої джерела.

У РФ продовжили арешт усім українським морякам. Що планує Кремль?Лефортовський суд Москви продовжив до 24 квітня термін арешту всім українським морякам, яких незаконно затримали в Керченській протоці.

Повідомляється, що форум громадських товариств Німеччини і Росії («Петербурзький діалог») у середині липня пройде в німецькому Петерсберзі. Очікується, що він відкриє нову главу у відносинах двох країн, так як в ньому можуть взяти участь Меркель і Путін.

Зокрема, відомо про запрошення Путіна на форум з боку російського співголови Віктора Зубкова. Німецька сторона також запросила Меркель. Видання стверджує, що подібні запрошення робляться, коли є висока ймовірність їх прийняття.

У той же час німецький співголова форуму Рональд Пофалла не став прямо підтверджувати участь Меркель і Путіна, але зазначив, що очікує на візит високоповажних гостей.

Відзначимо, «Петербурзький діалог» було створено за ініціативи Путіна і колишнього канцлера Німеччини Герхарда Шредера в 2001 році. Востаннє Путін і Меркель зустрічалися на «Петербурзькому діалозі» у 2012 році в Москві.

Нагадаємо, в грудні Меркель закликала Путіна звільнити захоплених в Керченській протоці українських моряків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: