МЗС України відреагувало на візит Путіна до Криму

Читать на русском
Міністерство закордонних справ висловило протест у зв'язку з черговим неузгодженим з Україною візитом президента РФ Володимира Путіна в анексований Крим.

Міністерство закордонних справ висловило протест у зв'язку з черговим неузгодженим з Україною візитом президента РФ Володимира Путіна в анексований Крим.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в заяві зовнішньополітичного відомства.

П'яті роковини анексії Криму. Чи змінилися настрої населення?Крим був анексований Росією з порушенням міжнародного права на підставі незаконного референдуму. Про те, чи змінилися настрої населення в Криму, поговорили з експертами.

Відзначається, що Київ вважає цей візит, як і всі попередні неузгоджені з українською стороною поїздки російських посадових осіб у Крим, грубим порушенням російською стороною державного суверенітету і територіальної цілісності України, «цинічною і демонстративною» зневагою російською стороною загальновизнаними принципами і нормами міжнародного права, в тому числі Статутом ООН, резолюцій Генеральної Асамблеї ООН, зобов'язаннями РФ за двосторонніми та багатосторонніми договорами, сторонами яких є Україна і Російська Федерація.

«МЗС України в черговий раз заявляє, що ніякі поїздки російських посадових осіб до Криму не змінять закріплений в Конституції України статус Автономної Республіки Крим та м. Севастополь, який визнається усім цивілізованим світом. У зв'язку з візитом В. Путіна в АР Крим та м. Севастополь російському зовнішньополітичному відомству передано ноту протесту», - йдеться в заяві.

Раніше повідомлялося, що Путін у Криму запустив на повну потужність дві нові ТЕС.

Глава РФ Володимир Путін дав старт роботі на повну потужність двох теплових електростанцій в анексованому Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: