Екзит-пол на виборах-2019 проведуть три соціологічних центри

Читать на русском
Результати Національного екзит-полу будуть відомі після 20 години 31 березня. Опитування проведуть три соціологічних центри.
Всі кандидати в президенти 2019.Фото «Слово і Діло».

Під час першого туру президентських виборів 2019, які відбудуться 31 березня 2019 року, фонд «Демократичні ініціативи», КМІС та Центр Разумкова проведуть Національний екзит-пол 2019 на виході з виборчих дільниць.

Як пише «Слово і Діло», про це на прес-конференції повідомила Ірина Бекешкіна, директор фонду «Демократичні ініціативи».

Еволюція обіцянок: як змінювалися програми кандидатів, які балотуються вдругеУ Порошенка в 2014 році найбільше обіцянок було у сфері держуправління, а Тимошенко найбільше хвилювала економіка. Зараз у деяких кандидатів пріоритети змістилися. Є й такі, що нічого не обіцяють щодо зовнішньої політики.

Бекешкіна зазначила, що екзит-пол - невід'ємний компонент будь-яких демократичних виборів. У той же час в Україні це ще й додатковий фактор контролю за їх проведенням, оскільки майже 70% респондентів не вірять, що вибори в Україні будуть чесними.

Директор фонду «Демініціативи» відзначила, що перші результати будуть оприлюднені о 20 годині, і це буде інформація на 18 годину. Потім соціологи оприлюднять дані о 23 годині, і це будуть цифри на закриття дільниць.

«Остаточні будуть о 23 годині», - сказала вона.

Як нагадала Бекешкіна, це вже 15-й екзит-пол, який «Демініціативи» проводять на виході з виборчих дільниць, починаючи з 1998 року.

Як відомо, що перший тур президентських виборів в Україні відбудеться 31 березня 2019 року.

За даними останніх опитувань вийти до другого туру найвищі шанси мають Володимир Зеленський, Юлія Тимошенко і Петро Порошенко.

Нагадаємо, в нашій рубриці «Вибори» можна знайти кожного кандидата, подивитися його декларацію на інфографіку, біографію й програму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: