Кабмін продовжить контракт із Коболєвим на нових умовах

Читать на русском
Коболєв і топ-менеджери керуватимуть концерном ще рік, але отримувати будуть нижчу зарплату.

Уряд продовжить контракт з головою Нафтогазу Андрієм Коболєвим, але уріже йому зарплату.

Про це на засіданні Кабміну в середу, 20 березня, повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, пише «Слово і Діло».

Наглядова рада «Нафтогазу» проти Кабміну: чи замінять Коболєва та колиНаглядова рада рекомендує знизити зарплату Коболєву вдвічі й продовжити з ним контракт. Тим часом Кабмін оголошує конкурс на керівника НАК.

«Ми приймемо рішення продовжити контракт з правлінням на нових умовах на рік. Зі щомісячним звітом про досягнення цілей. Якщо цілі не будуть досягнуті, це буде підставою для розірвання контракту», - наголосив він.

«Для укладення нового договору необхідно врахувати кілька умов, по-перше - забезпечити відділення газотранспортної системи (ГТС) і її сертифікацію за європейським законодавством, продовження транзиту газу з січня 2020 року і досягти (обсягу - ред) видобутку газу щонайменше 18 млрд куб. м на рік, а не як сьогодні, трохи більше 15 млрд куб. м на рік», - сказав прем'єр.

Також Гройсман зазначив, що зарплати менеджменту компанії, за новими умовами контракту, будуть зменшені удвічі.

Крім того він додав, що Кабмін має намір схвалити проведення конкурсу на нове правління Нафтогазу з 20 березня 2020 року.

Нагадаємо, 6 березня Кабмін вирішив не продовжувати контракт з Коболєвим, який закінчується 22 березня. Той, в свою чергу, рішення уряду назвав незаконним.

Наглядова рада пізніше запропонувала нові умови контракту з пониженням зарплати топ-менеджеру. Згідно з попередньою пропозицією наглядової ради Нафтогазу, річний дохід Коболєва повинен був скласти 342 млн гривень в 2019 році, а середньомісячна зарплата - 28,5 мільйона гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: