Кабмін звільнив одного з членів наглядової ради «Нафтогазу»

Читать на русском
Кабмін припинив повноваження одного з членів наглядової ради Нафтогазу
Уряд на засіданні достроково припинив повноваження члена наглядової ради компанії Стівена Хейсома.

Кабінет міністрів України достроково припинив повноваження незалежного члена наглядової ради НАК «Нафтогаз України» Стівена Гейсома.

Як пише «Слово і Діло», відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду в середу, 20 березня, трансляцію вів телеканал «112 Україна».

Уряд переніс конкурс на голову правління «Нафтогазу»Відкритий конкурс на голову правління Національної акціонерної компанії Нафтогаз України переноситься на березень 2020 року.

За інформацією деяких ЗМІ, повноваження Гейсома припинені достроково.

Відзначимо, що Гейсома обрали незалежним членом наглядової ради в грудні 2017 року, але в листопаді 2018 у листі НАК містилася відмова Гейсома прийняти призначення. В березні 2018 року наглядова рада вже зверталася до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з питання необхідності припинення повноважень члена наглядової ради. Розпорядження підготовлене для можливості почати пошук нового кандидата.

Нагадаємо, 6 березня Кабмін вирішив не продовжувати контракт з Коболєвим, який закінчується 22 березня. Той, своєю чергою, рішення уряду назвав незаконним.

Наглядова рада пізніше запропонувала нові умови контракту з пониженням зарплати топ-менеджеру. Згідно з попередньою пропозицією наглядової ради «Нафтогазу», річний дохід Коболєва мав скласти 342 млн грн у 2019 році, а середньомісячна зарплата – 28,5 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: