Гройсман розповів про новий контракт для голови «Нафтогазу»

Читать на русском
Документ передбачатиме ринкову зарплату для нового глави Нафтогазу і чіткі вимоги до діяльності компанії.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що новий контракт із головою правління Нафтогазу, який підпишуть після проведення конкурсу, передбачатиме ринкову зарплату і чіткі вимоги до діяльності компанії.

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив у четвер, 7 березня, під час спілкування зі ЗМІ у Вінниці, передає Укрінформ.

«Новий контракт ми можемо укласти на нових умовах. По-перше, повинна бути передбачена не захмарна зарплата, а реальна ринкова зарплата аналогічних компаній Європи. По-друге, там повинні бути визначені дуже конкретні завдання для менеджменту компанії», - сказав Гройсман.

Він додав, що завданнями повинно бути проведення відділення газотранспортної системи, пошук міжнародного партнера на загальний транзит газу і продовження транзиту з 1 січня 2020 року.

«Нафтогазом на сьогодні, 7 березня, відділення газотранспортної системи не здійснено. Рішення уряду з цього питання було прийнято ще 1 липня 2016 року», - сказав Гройсман.

Чому Кабмін не захотів продовжити контракт із Коболєвим та в чому колізія?Кабмін не продовжив контракт із Коболєвим і оголосив конкурс на нового голову Нафтогазу. Про рішення уряду поговорили з експертами.

Крім того, він додав, що Нафтогаз повинен кардинально збільшити видобуток українського газу, щоб відмовитися від імпорту і знизити ціни на газ. За словами Гройсмана, новий контракт також передбачатиме чіткий план роботи на 2019 рік помісячно про заходи для продовження транзиту з 1 січня 2020 року, збільшення видобутку газу. Прем'єр-міністр запевнив, що немає ніяких прізвищ людей, які не могли б взяти участь у конкурсі, а серед членів конкурсної комісії - представники МВФ і Світового банку.

Гройсман додав, що в чинному контракті передбачена можливість фактичної виплати заробітної плати менеджменту в три-чотири рази більше, ніж аналогічного менеджменту в аналогічних державних компаніях Європейського Союзу. Також Гройсман додав, що в чинному контракті немає ніякої конкретної певної мети або цілі, яку повинен досягти менеджмент.

Напередодні стало відомо, що Кабмін вирішив не продовжувати контракт з Андрієм Коболєвим, який закінчується 22 березня. В уряді хочуть провести відкритий конкурс на цю посаду. Коболєв, своєю чергою, назвав таке рішення незаконним.

Минулого тижня наглядова рада Нафтогазу запропонувала продовжити контракт з Коболєвим на нинішніх умовах, але глава уряду зазначив, що ніяких рішень з цього питання не приймалося.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: