Справа Зернової корпорації: НАБУ завершило слідство щодо одного підозрюваного

Читать на русском
У Національному бюро закінчили слідство стосовно ще одного підозрюваного у справі збитків Зерновий корпорації.

Детективи Національного антикорупційного бюро завершили досудове розслідування щодо представника міжнародного зернотрейдера, причетного до нанесення 60 млн доларів збитків ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАБУ.

«Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури завершили досудове розслідування стосовно представника міжнародного зернотрейдера, причетного до завдання 60 млн доларів збитків ДПЗКУ. 11 лютого підозрюваному та стороні захисту надано доступ до матеріалів досудового розслідування», – підкреслили у відомстві.

Як вказали в НАБУ, підозрюваному інкримінують скоєння злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 369, ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190 і ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України.

За версією слідства, вказаний представник міжнародного зернотрейдера і чиновники ДПЗКУ організували корупційну схему, по якій зерно, що належить держкомпанії, через ряд суб'єктів господарювання, в тому числі з ознаками фіктивності, було поставленоа в Саудівську Аравію. Поставка відбувалася на умовах наступної оплати, що не відповідало встановленим ринковими правилами. В результаті ДПЗКУ кошти не отримала, зазнавши збитків в розмірі 60 млн дол.

«Детективи НАБУ мають докази, що представник міжнародного зернотрейдера через іноземні компанії, зареєстровані на Кіпрі, легалізував понад $40,9 млн, діючи згідно з вказівками організатора схеми, яким виявився громадянин Угорщини», – додали в НАБУ.

За даними журналіста «Слова і Діла», зазначеним організатором є олігарх Олексій Федоричев, який проживає в Королівстві Монако.

Нагадаємо, суд відмовив НАБУ в заочному арешті Федоричева, оскільки він не набув статусу підозрюваного. Як з'ясувалося, Монако відмовилося вручати олігархові підозра. Пізніше, в Монако пояснили, чому не зробили це. Раніше суд затвердив угоду з фігурантом справи Зернової корпорації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: