НАБУ розслідує можливе отримання неправомірної вигоди Насіровим від аграріїв

Читать на русском
Слідчі Антикорупційного бюро перевіряють версію про отримання колишнім головним фіскалом Романом Насіровим хабара за відшкодування ПДВ.
Роман Насіров

Детективи НАБУ проводять досудове розслідування за фактом можливого отримання хабара колишнім головою Державної фіскальної служби Романом Насіровим на рахунок нібито підконтрольної йому офшорної компанії.

Про це йдеться в матеріалах судового рішення Солом'янського районного суду міста Києва тижневої давнини, повідомляє «Слово і Діло».

За версією НАБУ, детективами здобуті дані щодо безпосереднього стосунку Насірова до офшорної компанії RN Group Ltd (Британські Віргінські Острови). Вказується, що в середині 2012 року екс-голова ДФС як директор RN Group Ltd підписав договір з українською компанією ТОВ «Укрзернопром Агро» з купівлі-продажу частки в статутному капіталі ТОВ «Укрзернопром-Іванків» у розмірі 99% – засновником і керівником фірми є рідний брат Насірова Євген. До того ж станом на жовтень 2017 року кінцевим бенефіціарним власником компанії RN Group Ltd також був брат фіскала.

У Бюро відзначили, що RN Group Ltd має рахунок у швейцарському банку, доступ до якого компетентним органам Швейцарії через неявку детектива не надав суд. За інформацією детектива, на вказаний рахунок могли перерахувати неправомірну вигоду з рахунку компанії UAI-Trade SA у латвійському банку. Фірма UAI-Trade SA пов'язана з ТОВ «Українські аграрні інвестиції» – в 2015 році українська компанія здійснювала експорт зерна UAI-Trade SA. За версією слідства, UAI-Trade SA могла використовувати рахунок у латвійському банку для переказу грошей на рахунок компанії RN Group Ltd в Швейцарії у вигляді неправомірної вигоди Насірову за сприяння у відшкодуванні ПДВ.

Детектив просив надати доступ компетентним органам Латвії до інформації та документів щодо компанії UAI-Trade SA та інформації щодо рахунку в банку, в тому числі руху коштів, щоб перевірити джерела надходження грошей.

Суд задовольнив клопотання.

Нагадаємо, НАБУ отримало відповіді на частину міжнародних запитів у справі офшорів Насірова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: