Соціологи знову змоделювали другий тур виборів

Читать на русском

Порошенко у другому турі програє обом своїм опонентам – і Володимиру Зеленському, і Юлії Тимошенко.

Чинний президент Петро Порошенко у другому турі виборів програє обом своїм опонентам – і Володимиру Зеленському, і Юлії Тимошенко.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» у лютому.

Вибори-2019: як боротимуться за електорат та що ключове для ЗеленськогоДо виборів президента в Україні залишилося 30 днів. Як кандидати на посаду президента цього виборчого місяця боротимуться за електорат, обговорили з експертами.

«Моделювання другого туру дало наступні результати: Юлія Тимошенко тримає першість у парі з Петром Порошенком (31% проти 24%). Водночас, Володимир Зеленський перемагає як у парі з Порошенком (42% проти 24%), так і з Тимошенко (37% проти 24%)», - йдеться в повідомлені. При цьому 24% опитаних вважають, що наступним президентом буде Порошенко. У перемогу Тимошенко вірять 19%, Зеленського – 17%.

«За останній місяць значно зросла віра у перемогу Зеленського. Також позитивну динаміку у цьому рейтингу мають показники Порошенка. Показники Тимошенко на рівні грудня. При цьому молодь вірить у перемогу Зеленського, люди старшого віку – у перемогу Порошенка і Тимошенко», - відзначають соціологи.

Опитування проходило 19-28 лютого серед населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Шляхом особистого формалізованого інтерв’ю було опитано 2500 респондентів. Статистична помилка не перевищує 2%.

Нагадаємо, чергові президентські вибори в Україні заплановані на 31 березня 2019 року.

«Слово і Діло» пропонує дізнатися, чи знаєте ви обіцянки тих, хто збирається йти в президенти.

Топ-20 політиків, яких українці обрали б президентом протягом останніх двох років, - за посиланням.

Також ми зібрали дані по всім кандидатам, які планують боротися за крісло президента. Читайте тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: