США не мають наміру посилювати заходи безпеки після теракту в Новій Зеландії

Читать на русском
Адміністрація США не бачить необхідності вживати додаткових заходів безпеки всередині країни у зв'язку з терактом в Новій Зеландії.

Адміністрація США не бачить необхідності вживати додаткових заходів безпеки всередині країни у зв'язку з терактом у Новій Зеландії.

Про це заявив в ефірі телеканалу Fox News виконуючий обов'язки керівника апарату Білого дому Мік Малвені, пише «Слово і Діло».

«Ми не вважаємо, що це частина якоїсь великої змови. Не думаю, що ми вдамося до якихось додаткових заходів щодо посилення безпеки тут у США», - сказав він.

«Нова Зеландія є одним із наших найближчих союзників у боротьбі з тероризмом», - підкреслив Малвені.

Нагадаємо, що в п'ятницю, 15 березня, було скоєно напад на мечеті Аль-Нур і Линвуд в Крайстчерчі, де на той момент перебували сотні людей. У результаті теракту загинули, за останніми даними, 50 осіб, ще 50 були поранені. Нападник - 28-річний австралієць Брентон Таррант - його взято під варту до 5 квітня та пред'явлено звинувачення у вбивстві.

Французька та британська поліція встановлюють патрулювання навколо мечетей в своїх країнах після смертельної стрілянини в мечетях міста Крайстчерч у Новій Зеландії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: