Кримськотатарський активіст Бекіров має намір тримати голодування – адвокат

Читать на русском
Адвокат Іслям Веліляєв після відвідування в СІЗО Сімферополя Бекірова 18 березня заявив, що стан політв'язня поганий, а співробітники СІЗО на це не реагують.

У кримськотатарського активіста Едема Бекірова, якого російські силовики затримали в Криму за підозрою в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки, «поганий стан здоров'я», він хоче тримати голодування.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Крым.Реалии».

Про останнього в 2018 році заручника Кремля. Бесіда з Гульнарою БекіровоюКримський татарин Едем Бекіров став останнім заручником Кремля минулого року. Осман Пашаєв поговорив із його дружиною Гульнарою.

Наголошується, адвокат Іслям Веліляєв після відвідування в СІЗО Сімферополя Бекірова 18 березня заявив, що стан політв'язня поганий, а співробітники СІЗО на це не реагують.

«Стан поганий. Настрій поганий - хоче тримати голодування. Зараз у нього червоне обличчя. Тиск у нього сьогодні було 160 на 90. Співробітники СІЗО це все прекрасно бачать і розуміють. Вони просто ігнорують. Не переводять його в медчастину, в якій він повинен знаходиться при своєму захворюванні. Колють йому інсулін, а який сенс?» – розповів Веліляєв.

Раніше повідомлялося, що український омбудсмен Людмила Денисова під час виступу на 40-й сесії Ради ООН з прав людини заявила, що політв'язні Кремля Едем Бекіров і Павло Гриб «перебувають у вкрай важкому стані».

Нагадаємо 19 грудня 2018 року Бекірова звинуватили в нібито незаконному придбанні, зберіганні і носінні боєприпасів і вибухових речовин (частина 2 статті 222 і частини 2 статті 222.1 КК РФ). Пізніше стало відомо, що Бекіров може померти в СІЗО. Він є інвалідом першої групи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: