Зовнішню розвідку очолив Семочко – ЗМІ

Читать на русском
Службою зовнішньої розвідки України тимчасово керуватимуть двоє перших заступників - Андрій Алексєєнко і скандальний Сергій Семочко.

Службою зовнішньої розвідки України тимчасово керуватимуть двоє перших заступників - Андрій Алексєєнко і Сергій Семочко.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу відомства.

Цінності полковника Семочка та його цінність. Колонка Леоніда ШвецяПоки всі сміялися над історією російських ГРУшників, яких відправили отруїти Скрипаля, в Україні відбулася не менш неприємна історія за участю першого заступника голови зовнішньої розвідки.

Обидва перших заступники виконуватимуть обов'язки керівника служби відповідно до свого напрямку роботи.

«У нас у штаті є два перші заступники: Андрій Алексєєнко і Сергій Семочко - вони уповноважені виконувати обов'язки глави служби по лінії свого кураторства до відповідного указу президента про призначення глави СЗРУ», - заявили в прес-службі.

Як відомо, напередодні Порошенко звільнив з посади глави Служби зовнішньої розвідки Єгора Божка і призначив його заступником міністра закордонних справ. Божко очолював службу з вересня 2017 року.

Як відомо, Семочко є фігурантом журналістського розслідування, у якому говориться, що чиновник має нерухомість вартістю понад 200 млн грн, а в членів його сім'ї - російське громадянство і бізнес у Криму. Крім того, згідно з розслідуванням, під час роботи Семочка в контррозвідці від фармацевтичних компаній вимагали хабарі.

У жовтні 2018 року НАБУ відкрило проти Семочка кримінальну справу за ч.3 ст.368-2 (незаконне збагачення) Кримінального кодексу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: