СБУ розслідує можливу держзраду розвідника Семочка

Читать на русском
Українська спецслужба також порушила кримінальне провадження щодо одного з топ-розвідників країни.
Сергій Семочко

Служба безпеки України порушила кримінальне провадження за фактом можливої ​​державної зради першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.

Про це йдеться в заяві прес-центру спецслужби, повідомляє «Слово і Діло».

За інформацією СБУ, вказане провадження порушено на підставі заяви журналіста Дениса Бігуса.

«Служба безпеки України у межах розпочатого за заявою журналіста Дениса Бігуса кримінального провадження за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України перевіряє оприлюднену у ЗМІ інформацію щодо колишнього співробітника СБ України Сергія Семочка», - зазначають у спецслужбі.

Також, як наголошують у СБУ, слідчі спецслужби планують залучити Бігуса та його команду для дослідження викладених у журналістському розслідуванні обставин.

Нагадаємо, журналісти Bihus.info встановили, що дружина розвідника Тетяна Лисенко, а також її родичі, в тому числі діти від першого шлюбу мають російські паспорти. Своєю чергою Семочко відхрестився від цих паспортів і заявив, що кримчан примусово паспортизували.

Крім того, Bihus.info знайшло ряд елітної нерухомості у сім'ї розвідника, серед якої три будинки в Козині під Києвом на загальну суму в 8 мільйонів доларів. За інформацією журналістів, володіння зазначеної нерухомістю не відповідає доходам родичів Семочко. У зв'язку з цим, Національне антикорупційне бюро порушило кримінальну провадження за фактом можливого незаконного збагачення першого заступника голови СЗР.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: