Законопроекти про СБУ та розвідку не розглядали на 9-й сесії Ради, попри обіцянку Парубія

Читать на русском
Голова Верховної Ради Андрій Парубій провалив обіцянку про те, що на 9-й сесії будуть розглянуті законопроекти про СБУ, розвідку та новий комітет ВР.
Андрій ПарубійСлово і Діло

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій провалив обіцянку про те, що на 9-й сесії парламенту будуть розглянуті законопроекти щодо посилення національної безпеки України. Зокрема, це такі ініціативи, як законопроекти про СБУ, про розвідувальні органи та про створення окремого комітету ВР для посилення парламентських контрольних функцій.

Таку обіцянку він дав 11 вересня 2018 року, розповідаючи про плани роботи Верховної Ради на осінь, нагадує «Слово і Діло».

«Я хотів би окремо винести питання про національну безпеку. Ми ухвалили закон «Про національну безпеку» й нам тепер необхідно імплементувати низку законів, які виходять із базового рамкового закону «Про національну безпеку». Це закон про Службу безпеки, про розвідувальні органи й, звичайно, закон про створення окремого комітету у Верховній Раді України для посилення парламентської контролюючої функції», – сказав Парубій.

Андрій ПарубійНародний депутат України

Нагадаємо, 9-та сесія роботи ВРУ завершилася 18 січня 2019 року. Відзначимо, що під час цієї сесії були ухвалені закони «Про прилеглу зону України», про підвищення соціального захисту військовослужбовців, про закупівлі продукції, робіт і послуг оборонного призначення за імпортом, який дозволить Міноборони України напряму закуповувати імпортну військову продукцію.

Також було затверджене гасло «Слава Україні – Героям слава» як статутне військове вітання в Збройних силах України та встановлені рівні можливості жінок і чоловіків під час проходження військової служби в ЗСУ та інших військових формуваннях.

Однак Верховна Рада так і не розглянула обіцяні Андрієм Парубієм законопроекти про СБУ, про розвідувальні органи та законопроект про створення окремого комітету у ВРУ для посилення парламентських контрольних функцій, тому обіцянка спікера ВР отримує статус «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Парубій дав 122 обіцянки, з яких 56 виконав, а 45 – провалив.

Раніше ми писали, що Парубій виконав менш ніж половину обіцянок на посаді спікера Ради.

Як працювала Верховна Рада під час 9-ї сесії та що ще потрібно зробити депутатам, читайте в статті «Слова і Діла».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: