Підозрюваний у підкупі Тимошенка вийшов під заставу

Читать на русском
Очільник Партії захисників України Тарас Костанчук, підозрюваний у спробі підкупу кандидата у президенти Юрія Тимошенка, вийшов із СІЗО під заставу у 4 мільйони гривень.

Очільник «Партії захисників України» Тарас Костанчук, підозрюваний у спробі підкупу кандидата у президенти Юрія Тимошенка, вийшов із СІЗО під заставу у 4 мільйони гривень.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Громадське радіо» з посиланням на адвоката Євгена Музичука.

До підкупу кандидата в президенти причетний нардеп: Луценко назвав прізвищеЗа словами Луценка, Валерій Дубіль являється замовником шантажу та підкупу кандидата Юрія Тимошенка.

«Застава, внесена за нього, — 4 мільйони гривень, так як передбачено ухвалою слідчого судді. Менше не може бути, бо це не є підставою для заміни запобіжного заходу», — розповів він.

Заставну суму за Костанчука внесли 11 березня, а наступного дня — він вийшов із СІЗО. За словами адвоката, заставу вносили «дуже багато людей», а «бажаючих було іще більше», і заставна сума - це результат спільного внеску більше 20 людей.

Він додав, що подав коротка апеляцію на частину рішення суду, і наразі очікується повний текст судового рішення, яке за словами адвоката, мало бути ще 14 березня.

Нагадаємо, генеральний прокурор Юрій Луценко розповів, що ГПУ разом із СБУ та ДБР затримали двох людей, бо вони хотіли дати 5 мільйонів гривень хабара кандидату у президенти Юрію Тимошенко, щоб він відмовився балотуватися.

Пізніше стало відомо, що другим затриманим є Олександр Іщенко. Його ім'я під час брифінгу у четвер оголосив генпрокурор Луценко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: