Спроба підкупу Тимошенка: з'явилися подробиці

Читать на русском
Безпосередньо під час дачі грошей кандидату в президенти був затриманий голова однієї з політичних партій.

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила деталі затримання осіб під час спроби підкупу одного з кандидатів у президенти України.

Як пише «Слово і Діло», про це вона повідомила в середу, 6 березня, в Facebook.

Аваков, БПП і звинувачення в підкупі: що відбувається між Банковою та МВСУ БПП вимагають від Арсена Авакова доказів причетності представника БПП Сергія Березенка до схем із підкупом виборців на виборах 2019 року.

«(Правоохоронцями) затримано голову однієї з політичних партій безпосередньо під час надання одному з народних депутатів України - кандидату в президенти України грошових коштів за відмову останнього від участі у виборах гаранта держави», - йдеться в повідомленні.

За даними Сарган, зазначена особа, спільно з іншим громадянином України, діючи умисно, за попередньою змовою між собою, незаконним способом схиляла кандидата в президенти відмовитися від участі в президентських виборах методом «написання заяви в Центральній виборчій комісії про зняття своєї кандидатури, і пропонувала йому за відмову від участі у виборах як винагороду кошти в сумі 5 млн грн».

Нині одного із зловмисників затримано безпосередньо під час надання народному депутату - кандидату в президенти грошових коштів в сумі 5 млн грн. На цей час проводяться слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення місцезнаходження іншого зловмисника.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що правоохоронці затримали двох осіб, які намагалися вручити долари в еквіваленті 5 млн грн кандидату в президенти Юрію Тимошенку за відмову балотуватися.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: