Парламент Великої Британії виступив проти Brexit без угоди

Читать на русском
Британські депутати 13 березня проголосували за поправку до урядового законопроекту, який перешкоджає реалізації Brexit без операції за будь-яких обставин.

Британські депутати 13 березня проголосували за поправку до урядового законопроекту, який перешкоджає реалізації виходу Британії з Європейського союзу (Brexit) без операції за будь-яких обставин.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

Пропозицію, яку вніс депутат від Консервативної партії Керолайн Спелман, підтримали 312 народних обранців. Проти пропозиції виступили 308 депутатів.

Нагадаємо, раніше колишній міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон заявив, що Британія покине Європейський союз 29 березня після того, як угода буде досягнута.

У разі виходу з ЄС без угоди Великобританія знизить імпортні мита на широкий спектр товарів, щоб уникнути так званої жорсткої межі між Північною Ірландією та Ірландською республікою.

Прем'єр-міністр Британії Тереза Мей до цього заявляла, що у разі відхилення парламентом її варіанту угоди про Brexit вихід Британії з Євросоюзу може ніколи не відбутися. Як відомо, Палата громад Британії 12 березня не підтримала новий варіант угоди щодо Brexit.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: