ЄС зробив фінальні пропозиції щодо Brexit – Меркель

Читать на русском
Канцлер Німеччини виступає за упорядкований Brexit, і британський парламент тепер має ухвалити своє рішення.

Влада Євросоюзу зробила Великій Британії остаточну пропозицію щодо угоди про Brexit.

Як пише «Слово і Діло», про це сказала канцлер Німеччини Ангела Меркель, повідомляє Reuters у вівторок, 12 березня.

Мей втратила підтримку майже всього Кабінету міністрів через BrexitБагато членів британського уряду виступають за те, щоб Мей залишила свою посаду до кінця липня.

«Сьогодні важливий день... Були зроблені чіткі, далекосяжні пропозиції, які враховують занепокоєння Британії і прагнуть знайти відповіді на них», - сказала Меркель.

Канцлер додала, що вона хоче упорядкований Brexit, і британський парламент тепер має ухвалити своє рішення. На думку Меркель, тиск ззовні не є правильним інструментом для переконання людей, а ЄС зробив «подальший і остаточний крок для Великої Британії».

«Ми прямо підтримуємо цей крок. Але це не тиск, а партнерство, коли намагаються захистити власні інтереси та інтереси інших, щоб знайти рішення», - сказала вона.

Напередодні стало відомо, що прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей і голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер погодили зміни в тексті угоди з ЄС про Brexit.

Як відомо, 12 березня британським депутатам належить повторно проголосувати за угодою з ЄС про Brexit. Раніше в січні вони переважною більшістю відкинули документ, зажадавши внесення змін до частини, що стосується домовленостей щодо ірландського кордону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: