Мей запропонувала парламенту нове голосування щодо угоди з ЄС

Читать на русском
Прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей звернулася до парламенту з пропозицією провести нове голосування щодо проекту угоди з Євросоюзом про Brexit до 20 березня.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей звернулася до парламенту з пропозицією провести нове голосування щодо проекту угоди з Євросоюзом про Brexit до 20 березня.   Як пише ТАСС з посиланням на текст урядової пропозиції, в разі нового голосування за умовами Brexit Лондон попросить ЄС перенести вихід з об'єднання до 30 червня, щоб завершити всю законодавчу роботу, передає «Слово і Діло».

12 березня британські депутати знову відкинули угоду з Євросоюзом про умови Brexit під час голосування в палаті громад. Очікується, що 14 березня депутати зможуть проголосувати за те, щоб перенести дату виходу Сполученого Королівства з ЄС з 29 березня на більш пізній термін.

Референдум щодо виходу Великобританії з Євросоюзу пройшов в червні 2016 року, більшість підданих королівства схвалили його. 25 листопада Європейська рада схвалила угоду про вихід Великобританії з ЄС і постановила забезпечити набрання чинності договору щодо Brexit 30 березня 2019 року.

Однак спершу документ повинен отримати схвалення британських законодавців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: