Супрун розповіла про шкоду миючих засобів

Читать на русском
Уляна Супрун розповіла, чи потрібна тотальна дезінфекція, і чим небезпечне зловживання антибактеріальними засобами.

В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун рекомендує бути обережними при застосуванні засобів з антибактеріальним ефектом.

Як пише «Слово і Діло», про це вона повідомила у себе в Facebook.

Супрун розвінчала міф про шкоду мікрохвильовкиВиконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розвінчала міфи про те, що мікрохвильові печі роблять їжу шкідливою, випромінюють радіацію й викликають рак.

«Варто бути обережними при застосуванні засобів з антибактеріальним ефектом. Адже коли ми вбиваємо слабкі мікроорганізми, то на їхньому місці обов'язково поселяться сильніші і агресивніші. Це меншою мірою стосується звичайних миючих засобів без антибактеріальної дії, які просто фізично ретельно відмивають поверхню, ніж звичайна вода», - зазначила Супрун.

Вона уточнила, що за фактом всі миючі засоби містять антимікробні компоненти, просто в одних випадках їх додають для активної дії, а в інших випадках це консерванти - їх використовують для зберігання самого миючого засобу.

«Мікроби неймовірно швидко пристосовуються. Наприклад, модифікують ліпідний шар своїх мембран, утворюють капсули або синтезують ферменти для знешкодження ворожої речовини», - уточнила Супрун.

За її словами, при використанні миючих засобів і дезінфектантів необхідно враховувати, що занадто багато миючих засобів в побуті можуть діяти як подразники і самі по собі викликати алергії.

«Для формування міцного імунітету у дітей необхідний контакт з непатогенними бактеріями. Це, в свою чергу, ефективна профілактика виникнення алергій», - уточнила Супрун.

Вона наголосила, що «не варто відмовлятися від домашнього улюбленця, якщо вдома є дитина». Здорова мікробіота домашніх тварин стане в нагоді імунній системі ваших дітей... Намагайтеся мити руки водою і звичайним милом. Це найбільш ефективний спосіб досягти їхньої чистоти», - пояснила в. о. міністра охорони здоров'я.

Нагадаємо, Уляна Супрун розповіла, як безпечно схуднути до літа. На її думку, «марафони схуднення» небезпечні.

Також Супрун роз'яснила, як і скільки треба їсти білка. Вона порадила їсти яблука щодня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: