Супрун розповіла про причини смертей і хвороб після щеплень

Читать на русском
Статистичні дані мільйонів людей, які збиралися вченими після вакцинації, свідчать, що вакцини не вбивають, вони зберігають життя.

Статистичні дані мільйонів людей, які збиралися вченими після вакцинації, свідчать, що вакцини не вбивають, вони зберігають життя.

Про це в п'ятницю, 22 лютого, на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомила в.о. голови МОЗ Уляна Супрун, пише «Слово і Діло».

За її словами, смерть після щеплення не означає смерть від щеплення.

Чиновниця пише, що противники щеплень не аналізують дані. Потрібно зафіксувати і відстежити всі смерті, перш ніж робити висновки. Статистику погіршення здоров'я зібрали в американській базі Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS), проте дослідники вважають, що причина криється не в щепленні.

Супрун також розповіла про найбільш поширеніші причини смертей і хвороб після щеплень за останні 70 років.

  1. Вакцини не створили відразу ідеальними - перші вакцини дійсно могли давати небезпечні наслідки. Тому були випадки, коли ряд зареєстрованих вакцин вилучали з обігу, припиняли використовувати.

  2. Помилкові висновки - деякі випадки вилучення вакцин були надмірними і невиправданими засобами перестороги.

  3. Уразливість немовлят, не обумовлена ​​вакцинацією - ризик смерті малюків до двох років вищий, ніж у старших дітей, але не через вакцину, а через низку факторів: синдром раптової дитячої смерті, вроджені хвороби, нещасні випадки (наприклад, коли мама уві сні своїм тілом пригнічує дитину) та навіть новоутворення. Діти, народжені з малою вагою і ті, які погано її набирають, в перші два роки життя вмирають частіше, ніж діти з нормальною вагою.

  4. Анафілактичний шок - це миттєва системна реакція імунної системи - реакції гіперчутливості, яка може бути фатальною. Вона розвивається за лічені хвилини після введення вакцини. Супрун пише, що в кабінетах щеплення на цей випадок є адреналін та інші ліки. Шанси, що у вас почнеться анафілаксія - сильна алергічна реакція - один - два на мільйон.

  5. Імунодефіцит - побічна реакція на щеплення живими вакцинами може статися через порушення роботи імунної системи, а саме через первинний (вроджений) та набутий (вторинний) імунодефіцит, котрий може розвинутися, наприклад, через протипухлинну та хіміотерапію. Після щеплень від кору в США померло шестеро осіб, всі з різними випадками імунодефіцитних станів, в тому числі через тривале лікування кортикостероїдами. Самі по собі імунодефіцити є загрозою для життя і роблять вас чутливими до важкого перебігу інфекцій.

  6. Синдром Гієна-Барре - рідкісна патологія, коли власна імунна система пошкоджує свою ж нервову систему.

«Чи є зв'язок між щепленнями і розвитком синдрому Гієна - Барре? Є дані, що вакцинація збільшує цей шанс до 2 на 1 000 000 вакцинацій. Є дані, що навпаки - запобігає або просто не впливає», - повідомила Супрун.

  1. Синкопа (втрата свідомості) - деякі люди реагують на ін'єкцію раптовим падінням тиску, втратою свідомості; - аутоімунний/запальний синдром, викликаний ад'ювантами або синдром Шонфельда - до складу вакцин входять речовини, що підсилюють імунну відповідь на вакцини - ад'юванти. У генетично схильних людей з сімейною історією аутоімунних хвороб такі речовини, а також, наприклад, силіконові грудні імпланти, сквален і гваякол, присутні в віскі, можуть викликати хронічну втому, синдром подразненого кишечника, слабкість і навіть смерть. Синдром Шонфельда пов'язують із вакцинами проти вірусу папіломи людини і грипу. Але слід розуміти, що справа не в самих вакцинах, а в індивідуальній чутливості, котра зустрічається вкрай рідко.

Супрун наголосила, що в Україні всі несприятливі реакції після щеплень ретельно відстежуються. Протягом 30 днів після вакцинації кожен випадок реакцій, який не входить до очікуваних для цієї вакцини, обов'язково фіксується лікарем. Інформація про подію передається в лабораторні центри на національному рівні, де досліджується взаємозв'язок між ним та вакциною.

«30 смертей від кору - це факт. Жодного випадку смерті від вакцин в Україні не було зафіксовано за весь період незалежності. Це теж факт», - зазначила в.о. голови МОЗ.

Раніше Супрун розповіла про користь яблук для здоров'я.

Також нагадаємо, прем'єр Володимир Гройсман назвав умову для призначення Супрун міністром.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: