Супрун назвала добову норму споживання цукру

Читать на русском
Краще взагалі мінімізувати споживання цукру - не додавати його в чай ​​чи каву, зазначила чиновниця.

Україна посідає перше місце в Європі за кількістю смертей від серцево-судинних хвороб.

Як пише «Слово і Діло», чотири з 10 таких смертей пов'язані з неправильним харчуванням і надмірним вживанням цукру.

Супрун розповіла про користь водиСупрун розповіла, чому важливо взяти собі за звичку завжди мати з собою пляшку з питною водою та розвінчала міф про норму 8 стаканів води.

Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook у понеділок, 11 березня.

«Солодощі, а саме додані в них цукри, стають зайвою вагою, знижують чутливість тканин до інсуліну, осідають на капілярах і роблять їх слабкими. Трансжири в солодощах провокують непотрібне запалення, викликають або посилюють атеросклероз - хворобу судин», - зазначила Супрун.

За її словами, середня добова норма доданих цукрів має бути не більше 32-50 грамів, а це п'ять чайних ложок.

«Але краще взагалі мінімізувати споживання цукру - не додавати його в чай ​​чи каву. Якщо ж додаєте цукор - не їжте додатково солодощі», - зазначила чиновниця.

Нагадаємо, Уляна Супрун розповіла, як безпечно схуднути до літа. На її думку, «марафони схуднення» небезпечні.

Також Супрун роз'яснила, як і скільки треба їсти білка. Вона порадила їсти яблука кожен день.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: