Супрун відмовилася приймати привітання з 8 березня

Читать на русском
Вона нагадала, що до сих пір існують проблеми з рівною оплатою праці чоловіків і жінок. Також жінки стикаються з проблемами в просуванні кар'єрними сходами.

Святкування 8 березня з подарунками і привітаннями не допомагає боротьбі жінок за свої права.

Про це заявила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, пояснивши, чому не приймає поздоровлень у Міжнародний жіночий день, пише «Слово і Діло».   «Чому не приймаю поздоровлень на 8 березня. Людство дійсно досягло великого прогресу в боротьбі за рівність прав - у цивілізованих країнах жінки голосують, вчаться і працюють так само, як і чоловіки. Але боротьба за права жінок - це все ще величезне поле роботи. І дарування букетів і цукерок або підкреслене виявлення особливої ​​уваги і турботи 8 березня з цим не допомагає. Тому що це тільки відкидає назад всі успіхи, які було досягнено під час багаторічної боротьби за гендерну рівність... Кожен насамперед - це людина. Характер і здібності якої залежать від зусиль над собою, пріоритетів, цінностей і цілей, які вона перед собою ставить. І зовсім не від статі», - написала Супрун у Facebook.   Вона нагадала, що до сих пір існують проблеми з рівною оплатою праці чоловіків і жінок. Також жінки стикаються з проблемами в просуванні кар'єрними сходами. В інформаційному просторі досі багато проявів сексизму щодо жінок, наприклад у рекламі. ЗМІ більше уваги приділяють зовнішнньому вигляду жінок, які є публічними особами, ніж їхній роботі.

«До сих пір роль жінки багато людей бачить перш за все як виконання домашніх обов'язків і догляд за дітьми. У той же час жінки стають жертвами насильства в сім'ї, про яке навіть бояться говорити. Реакція значної кількості українців на здавалося б очевидне «немає значить немає» - черговий тому доказ», - пише Супрун.   Вона зазначила, що 8 березня - це державний вихідний у тих країнах, де переважно права жінок порушуються найчастіше і де активно намагалися (або досі намагаються) побудувати комунізм.

Раніше президент Петро Порошенко привітав українок з 8 березня.

Також синоптики розповіли, якою буде погода на Міжнародний жіночий день.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: