У ГПУ прокоментували розслідування журналістів про корупцію в оборонній сфері

Читать на русском
Після опублікованого розслідування про розкрадання в Укроборонпромі, в ГПУ заявили, що розмови про хабарі для закриття чи затягування справи з боку Генпрокуратури не відповідають дійсності.
Ілюстративне фото.

Після опублікованого розслідування «Наші гроші» про розкрадання в «Укроборонпромі», в ГПУ заявили, що розмови про хабарі для закриття чи затягування справи з боку Генпрокуратури не відповідають дійсності.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє в Facebook прес-секретар Генпрокуратури Андрій Лисенко.

Розкрадання в оборонці: журналісти з'ясували, хто «зливав» справи щодо ГладковськогоУсі слідчі органи, які мали б розслідувати розкрадання на оборонці, знали про нього і закривали справи за хабарі.

За його словами, у ГПУ розслідується лише одне провадження.

«В його рамках закон дає можливість прокуратурі розслідувати некорупційні злочини. Відповідно, було два напрямки розслідування. Перший - шахрайство. Цей епізод в суді з 2018 року. На лаві підсудних перебуває, зокрема, і співробітник СБУ, який згадується в розмовах із фігурантом розслідування - Рогозою. Другий - по несплаті податків», - написав він.

«Оголошена підозра, стягнута чимала сума недоїмки до держбюджету.

Тому всі розмови про хабарі для закриття чи затягування справи з боку ГПУ не відповідають дійсності. Щодо корупційної складової, то розкрадання чи корупційні дії посадових осіб «Укроборонпрому» - виключна підслідність НАБУ», - написав він.

Нагадаємо, 25 лютого видання Bihus.info оприлюднило розслідування про те, як люди з оточення Петра Порошенка курують розкрадання в оборонній сфері. У розслідуванні фігурував син заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський.

За даними журналістів, 22-річний Гладковський-молодший разом із партнерами організував постачання контрабандних російських деталей для військової техніки, за які держпідприємства переплачували у 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво «Укроборонпрому» знало про оборудки і давало на них згоду.

В «Укроборонпромі» заявили, що вважають некоректним оцінювати розслідування про корупційні схеми за участі оточення президента України і звинуватили журналістів у маніпуляції. Разом з тим концерн відсторонив директорів двох своїх підприємств у зв’язку з розслідуванням про розкрадання.

У свою чергу в НАБУ заявили, що вже займалися деякими фактами корупції в оборонній сфері, які викладено у розслідуванні ЗМІ.

27 лютого генпрокурор Юрій Луценко підтвердив, що частину деталей для військової техніки Україна отримує контрабандою з Російської Федерації.

Державне бюро розслідувань заявило, що з'ясує роль НАБУ, СБУ і прокуратури в корупції в оборонній сфері.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: