Як нардепи-кандидати в президенти голосували за антикорупційні законопроекти

Читать на русском

Кандидатів у президенти, які сьогодні є народними депутатами, простіше оцінювати за їхніми діями на нинішній посаді. «Слово і Діло» протягом усієї роботи ВРУ поточного скликання стежило за тим, як голосували народні обранці за ті чи інші закони та які ініціативи вносили самі. Виносимо результат на «табло». Сьогодні пропонуємо подивитись, як кандидати в президенти голосували в парламенті за законопроекти, спрямовані на боротьбу з корупцією.

Ідеться, зокрема, про законопроекти щодо реформування прокуратури, Національного антикорупційного бюро, Державного бюро розслідувань, Національного агентства з питань запобігання корупції та Агентства з пошуку і управління активами. За час роботи восьмого скликання Верховна рада ухвалила 34 такі ініціативи.

Найбільше антикорупційних законопроектів підтримали Юрій Дерев'янко, Юрій Тимошенко, Сергій Каплін та Дмитро Добродомов – по 27 ініціатив. Причому Тимошенко навіть жодного разу не голосував проти таких законопроектів. Крім того, ці народні депутати брали активну участь у розробці інших ініціатив, спрямованих на боротьбу з корупцією.

Олег Ляшко та Віктор Кривенко підтримали 21 законопроект, виступили проти двох і брали участь у розробці 12 та 4 законодавчих ініціатив відповідно. Юлія Тимошенко, Ольга Богомолець та Аркадій Корнацький проголосували за 19 антикорупційних ініціатив, але більшість голосувань пропустили. Проте брали участь у законодавчій роботі.

Олександр Шевченко та Віктор Бондар підтримали 18 і 15 законопроектів відповідно, Віталій Купрій і Сергій Тарута – по 8. Лише по одному законопроекту підтримали Олександр Вілкул, Євгеній Мураєв та Юрій Бойко, ще один їхньої підтримки взагалі не знайшов. Причому Вілкул і Бойко єдині з усіх нардепів-кандидатів не брали участі в законотворчій роботі.

Нагадаємо, раніше ми писали, як нардепи-кандидати в президенти голосували за реформування Збройних сил України та системи національної безпеки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: