Як нардепи-кандидати в президенти голосували за реформу ЗСУ та системи нацбезпеки

Читать на русском

Кандидатів у президенти, які сьогодні є народними депутатами, простіше оцінювати за їхніми діями на нинішній посаді. «Слово і Діло» протягом усієї роботи ВРУ поточного скликання стежило за тим, як голосували народні обранці за ті чи інші закони та які ініціативи вносили самі. Виносимо результат на «табло». Сьогодні пропонуємо подивитись, як кандидати в президенти голосували в парламенті за реформування Збройних сил України та системи національної безпеки.

Реформа ЗСУ та системи національної безпеки – це величезний блок питань, над яким Верховна рада працює постійно. Станом на початок березня вже ухвалили 87 законопроектів на цю тему. Серед них ратифікації угоди про співпрацю у сфері оборони з іншими країнами, постанови про розрив співпраці з Росією, закон про національну безпеку та численні внесення змін до законів.

Юрій Тимошенко підтримав 82 законопроекти зі списку, це найкращий показник серед нардепів-кандидатів у президенти. Під час голосування за чотири законопроекти він був відсутній, ще один його підтримки не знайшов. Також він причетний до розробки шести ініціатив.

Олег Ляшко та Дмитро Добродомов голосували за 75 законопроектів, у лідера Радикальної партії був також голос проти однієї ініціативи. Обидва народних депутата брали активну участь у роботі над іншими ініціативами.

Юрій Дерев'янко проголосував за 69 проектів законів, голосування за інші проігнорував, у напрацюванні ще двох брав участь. Аркадій Корнацький і Віктор Кривенко підтримали 51 та 60 законопроектів відповідно, але Корнацький законотворчою діяльністю в цьому напрямку не займався. Ольга Богомолець та Олександр Шевченко голосували за 49 і 46 законопроектів, Сергій Каплін – 42, Юлія Тимошенко – 34, Віталій Купрій – 23, Віктор Бондар – 17, Сергій Тарута – 13. Усі ці депутати, крім Тарути та Бондаря, брали участь у розробці інших законопроектів.

Лише по два законопроекти підтримали Юрій Бойко, Олександр Вілкул та Євгеній Мураєв. При цьому в законотворчій діяльності вони участі не брали.

Нагадаємо, раніше ми писали, як нардепи-кандидати в президенти голосували за підтримку євроатлантичного курсу України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: