Тарифи на послуги ЖКГ: що обіцяють кандидати в президенти

Читать на русском

Якою буде наша країна з новим (або не зовсім новим) президентом, задається питанням кожен українець. Всі обіцянки з передвиборчих програм кандидатів, в яких вони виклали своє бачення майбутнього України, можна прочитати в нашому розділі «Вибори-2019». А для всіх, хто хотів би порівняти погляди претендентів на суспільно-важливі теми, ми пропонуємо тематичні розбори. Сьогодні йтиметься про те, яке бачення кандидатів щодо тарифів на комунальні послуги.

Безумовно, жоден із кандидатів у президенти не обіцяє, що тарифи зростатимуть і надалі, просто деякі в своїх передвиборчих програмах мовчки оминають це болюче питання. А 12 претендентів на посаду глави держави так чи інакше запевняють, що розберуться з дорогою комуналкою.

Юлія Тимошенко обіцяє, що в разі перемоги на виборах у перший місяць роботи команди нового президента будуть знижені ціни на газ удвічі, що автоматично призведе до зниження вартості гарячої води та опалення. При цьому Юлія Володимирівна не уточнює, яким чином їй вдасться так швидко домогтися таких результатів.

Ще далі в своїх обіцянках пішов Сергій Каплін, який узявся забезпечити в 2019 році зниження ціни на газ у 4 рази. Крім того, кандидат у президенти збирається забезпечити максимальну прозорість і громадський контроль ціноутворення в газовій галузі.

Просто знизити тарифи, не вдаючись у подробиці, мають намір Ігор Шевченко, Тарута та Бондар. Габер обіцяє зменшити ціни й тарифи для людей. Очевидно, він мав на увазі, що для промисловості й бізнесу будуть передбачені якісь інші умови.

Богомолець не стверджує прямо, що ціни на комуналку будуть переглянуті або дивним чином повернуться до колишніх, але обіцяє накласти мораторій на підвищення тарифів для населення.

Носенко пообіцяв створити умови для зниження тарифів і поліпшення якості послуг.

Ляшко та Вілкул готові забезпечити витрати українців на комуналку на рівні не більш ніж 15% своїх доходів. Відзначимо, що зараз оформити субсидію мають право ті, в кого оплата комунальних послуг перевищує 15% доходів сім'ї. При цьому, якщо борг за комунальні послуги перевищує 1 місяць, то субсидія знімається, поки мешканці не нададуть платіжки про погашення заборгованості.

Гриценко має намір забезпечити відповідність цін на комунальні послуги реальним витратам виробників і доходам населення.

Дерев'янко зобов'язується припинити тарифний грабунок людей олігархічними кланами.

Нагадаємо, раніше ми писали, що обіцяють кандидати в президенти щодо української мови та розвитку культури в країні.

Також ми писали, які запевнення дають кандидати в президенти з приводу мораторію на продаж або ринку землі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: