Як нардепи-кандидати в президенти голосували за посилення соціальних гарантій для пенсіонерів

Читать на русском

Кандидатів у президенти, які сьогодні є народними депутатами, простіше оцінювати за їхніми діями на нинішній посаді. «Слово і Діло» протягом усієї роботи ВРУ поточного скликання стежило за тим, як голосували народні обранці за ті чи інші закони та які ініціативи вносили самі. Виносимо результат на «табло». Сьогодні пропонуємо подивитись, як кандидати в президенти голосували в парламенті за законопроекти щодо посилення соціальних гарантій для пенсіонерів.

Станом на березень Верховна рада ухвалила 11 законопроектів, що стосуються посилення соціальних гарантій пенсіонерів, із них 4 – важливі. Серед них – Пенсійна реформа, яка передбачає поетапне підвищення на 5 років пільгового пенсійного віку для жінок та збільшення страхового стажу для осіб, які мають право на пільгову пенсію. Для обчислення пенсії застосовують середню зарплату в Україні, з якої сплачені страхові внески, за 2012, 2013, 2014 роки.

Також нардепи ухвалили зміни до законодавства, які скасували податок, що стягувався з працюючих пенсіонерів.

Усі законопроекти щодо соцгарантій для пенсіонерів підтримав лише один депутат із 16 нардепів-кандидатів у президенти – Юрій Тимошенко. Доволі дисципліновано голосував Олег Ляшко (83% – за, 9% – проти, 9% – не голосував). По 73% голосувань «за» в Ольги Богомолець та Віктора Кривенка. До речі, Кривенко разом із Добродомовим найчастіше утримувалися при голосуванні (по 18%).

Більше половини голосувань підтримали нардепи Юрій Дерев’янко та Сергій Каплін (в обох – по 55%), а також Олександр Шевченко (64%). Зазначимо, що Каплін підготував більше за всіх законопроектів на цю тематику (45), проте далеко не всі вони були ухвалені або потрапили до сесійної зали.

Аутсайдерами голосувань традиційно стали представники опозиції. Євгеній Мураєв не голосував за 45% законопроектів, а пропустив 55% голосувань, хоча й доклався до підготовки 7 законопроектів. Юрій Бойко не голосував у 73% випадках, 27% – був відсутній та не подав жодної власної законодавчої ініціативи.

Аркадій Корнацький не підготував жодного законопроекту щодо підвищення соцгарантій пенсіонерів та підтримав лише 27% законодавчих ініціатив, у 45% випадків не голосував, а решту голосувань – пропустив.

Нагадаємо, ми писали як нардепи-кандидати в президенти голосували за реформу ЗСУ та системи нацбезпеки.

Також ми проаналізували, що обіцяють кандидати в президенти з приводу мораторію на продаж чи ринок землі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: