Українці розповіли, чого чекають від майбутнього президента

Читать на русском
Основними мотивами для голосування на виборах президента є здатність кандидата змінити країну та вести її в правильному напрямку.

Основними мотивами для голосування на виборах президента є здатність кандидата змінити країну та вести її в правильному напрямку.

Такими є результати опитування, проведеного групою «Рейтинг», пише «Слово і Діло» в понеділок, 11 березня.

Чи чекати Україні провокацій на кордоні перед виборами?На Донбасі не припиняються обстріли, а Росія зміцнює округи на кордоні з Україною. Чи можлива ескалація на тлі виборів в Україні, обговорили з експертами.

Опитування проводилося 1-7 березня 2019 року серед 5000 українців від 18 років і старше у всіх регіонах країни, крім тимчасово окупованих територій. Помилка репрезентативності дослідження - не більш ніж 1,5%.

На пропозицію назвати не більше трьох чинників при виборі того чи іншого кандидата 50% респондентів назвали мотив «Кандидат може привнести зміни в країну», 33% - «У кандидата є реальна програма розвитку України», а 27% - «Кандидат поведе країну в правильному напрямку».

Судячи із результатів, найменше українців в плані вибору цікавить думка близьких та друзів. Мотив «Кандидата підтримують мої родичі, друзі» назвали лише 5% опитаних.

Нагадаємо, згідно з зі свіжими даними «Рейтингу», якби президентські вибори в Україні відбувалися на початку березня, найбільші шанси вийти до другого туру мали б Володимир Зеленський, Юлія Тимошенко і Петро Порошенко.

«Слово і Діло» пропонує дізнатися, чи знаєте ви обіцянки тих, хто збирається йти в президенти.

Топ-20 політиків, яких українці обрали б президентом протягом останніх двох років, - за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: