Порошенко обіцяє нульову терпимість до корупції

Читать на русском
Президент заявив, що гарантує нульову толерантність до корупції, а також пообіцяв відповідальність винним у розкраданнях.

Президент Петро Порошенко заявив, що гарантує нульову толерантність до корупції, а ті, хто вкрав, будуть нести відповідальність.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав в інтерв'ю телеканалу ICTV, повідомляє в неділю, 10 березня, сайт глави держави.

Порошенко закликав НАБУ розслідувати розкрадання в оборонній сферіПрезидент України Петро Порошенко закликав Національне антикорупційне бюро розслідувати оприлюднені в ЗМІ дані про махінації під час закупівлі в оборонній сфері.

Зі слів Порошенка, ведеться постійна планомірна робота щодо боротьби з корупцією протягом п'яти років. Він додав, що сьогодні істотно поліпшилася ситуація в подоланні цього явища.

«Я хочу всім нагадати, яка була ситуація в Оборонпромом і в армії в 2014 році - крали все, весь час з часів незалежності України. Розпродаваи, знищували армію і міністри, і прем'єри. Купували за дорогими цінами...», - зазначив він .

При цьому глава держави підкреслив, що тоді запропонував волонтерський десант.

«Я хочу підкреслити, що весь цей час ми рішуче боролися з розкраданням в армії. Порушено 400 кримінальних справ, висунуто 120 звинувачень. Отримано вироки суду. Керівники підприємств звільнені або потрапили під вирок суду», - відзвітував президент.

Він особливо підкреслив, що корупція в оборонному секторі є неприйнятною.

«Нульова толерантність до корупції. І тому абсолютно неприйнятно, коли хтось на сьогоднішній день краде на армії. Моя реакція буде дуже швидкою, але водночас не допущу, щоб використовували цей витік інформації для атак на армію, для атак на нашу оборонну промисловість», - сказав Порошенко.

З його слів, наслідком таких нападок на армію буде її ослаблення, уповільнення темпів забезпечення новітньою зброєю. Адже на сьогоднішній день ідеться про озброєння української армії і крилатими ракетами, і високоточними боєприпасами, і протитанковими комплексами, ударними безпілотниками, й іншими видами озброєння.

«Саме тому моя реакція буде абсолютно однозначною - правоохоронні органи мають всі можливості. Після мого звернення порушено додаткових близько десяти кримінальних справ, проведено обшуки у всіх фігурантів, висунуто звинувачення. Є рішення судів, зокрема і щодо директорів», - доповів глава держави.

Він додав, що не обговорює рішення судів. Водночас президент зазначив, що ситуація, яка на сьогоднішній день існує з точки зору подання цієї інформації, потребує швидких і рішучих дій.

Нагадаємо, згідно з розслідування журналістів в 2015 році Гладковський разом з другом Жуковим організував поставки контрабандних російських деталей для військової техніки ЗСУ.

6 березня ГПУ оголосила керівнику ТОВ Оптімумспецдеталь Андрію Рогозі підозру в ухиленні від сплати податків на суму 26,6 мільйона гривень при постачанні деталей для державного концерну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: